Segítség a rendeléshez, kereséshez...

Kedves Érdeklődő!

Köszönjtük webáruházunkban! Köszönjük, hogy Észak-Magyarország legnagyobb és legkiválóbb készlettel rendelkező könyváruházát (több ezer tankönyv cím közül válogathat!), a Géniusz Könyváruházat választotta!

Akár csak érdeklődni/nézelődni szeretne, akár vásárlási szándékkal érkezett, mindenképpen szeretnénk a segítségére lenni ezért készítettük ezt a kis útmutatót, hogy Ön minél gyorsabban megtalálhassa webáruházunkban, amelyre szüksége van.

Kérjük, szánjra rá azt a néhány percet, míg ezt a rövid útmutatót elolvassa (természetesen a böngészés közben is bármikor visszatérhet hozzá), rendkívül sok időt spórolhat a megrendelés folyamán, illetve, akár olyan információkhoz is hozzájuthat, amelyet, lehet, hogy máshol nem talál meg. Köszönjük! Reméljük, ez a kis útmutató hasznos segítséget jelent Önnek és hamarosan Önt is visszatérő vásárlóink között üdvözölhetjük!

Ne feledje: Géniusz Könyváruház - Tankönyvben is Géniusz!

Fontos információ, hogy a 2023/2024-es tanévtől a NAT 2020 keretében megújulnak 4.8. és 12., osztály tankönyvei! Szeretné megnézni/megvásárolni őket? Kattintson ide!

A rendeléskor kapott automatikus visszaigazolásban szereplő státusz (Feldolgozás alatt)  jelentése: A rendelés beérkezett hozzánk, annak feldolgozása hamarosan elkezdődik! (Fontos: Munkanapokon, a 15.00 után beérkezett rendeléseket a rendelés beérkezése utáni következő munkanapon tudjuk feldolgozni! A munkaszüneti napokon beérkezett rendelések az azt követő munkanapon kerülnek feldolgozásra!)

Tankönyvek keresése a webáruházban:

A kereséshez kérjük használja a webáruház felső részén található Keresés modult (mobil nézetben a nagyító ikont). Itt többféleképpen tud keresni:

Tantárgyra (pl. matematika, irodalom stb.) - Ebben az esetben a tantárgyhoz tartozó összes tankönyv megjelenik (az összes kiadótól és az összes évfolyamon). A találatokat több szempont szerint is rendezheti: Legpontosabb (azok találatok kerülnek előre, amelyek a legpontosabban egyeznek a megadott kulcsszóval), Drágák (ár szerint, a drágább tankönyvek kerülnek előrébb), Olcsók (ár szerint, az olcsóbb tankönyvek kerülnek előrébb), Legnépszerűbbek (a mások által legtöbbet keresett tankönyvek kerülnek előrébb), Legújabbak (a legutóbb feltöltött tankönyvek kerülnek előrébb).

Tankönyv kódra (egyes kiadók ezt raktári számnak hívják pl. a Nemzedékek Tudása Kiadó - korábban: Nemzeti Tankönyvkiadó - régebbi tankönyvein még ez a szó szerepel). Ezt a kódot többnyire a tankönyv hátulján találja, egyes tankönyvek esetén ez külön a hátsó borító bal, vagy a jobb felső sarkában kerül feltüntetésre (pl. Apáczai Kiadó), más tankönyveknél szintén a hátsó borítón, a vonalkód alatt, vagy mellett található (pl. Nemzedékek Tudása Kiadó - korábban: Nemzeti Tankönyvkiadó, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet,/Újgenerációs tankönyvek), illetve vannak olyan tankönyvek is, amelyek a tankönyv hátsóborítóján alsó felében középen helyezkedik el (pl. Mozaik Kiadó és egyes nyelvkönyvek), továbbá léteznek olyan tankönyvek is, amelyeknek a külsőboritóján nincsen feltüntetve tankönyv kód, ezen könyvek esetében ez általában, a könyv legelső, vagy legutolsó oldalán található (pl. egyes egyházi tankönyvek).

A tankönyv kódok/raktári számok általában így néznek ki:

OH-MIR05TB

Fontos megjegyzés az egyes kiadók kódjaihoz:

Az Oktatási Hivatal Kiadó tankönyvei és munkafüzetei esetén az A, illetve B jelzet általában azt jelzi, hogy az adott tankönyv, vagy munkafüzet melyik korábbi tankönyv alapján került összeállításra. Az A végűek az esetek többségében a korábbi EKE-OFI Oktatás Kutató és Fejlesztő Intézet - Újgenerációs és Kísérleti tankönyvek és munkafüzetek Kiadó (FI) tankönyvei és munkafüzetei alapján kerültek összeállításra, a B végűek többségében a korábbi APÁCZAI KIADÓ (AP) és/vagy Nemzedékek Tudása Kiadó/Nemzeti Tankönyv Kiadó (NT) tankönyvei és munkafüzetei alapján kerültek összeállításra.

A Nemzedékek Tudása Kiadó - korábban: Nemzeti Tankönyvkiadó - tankönyvei esetén a /T jelzet (a számsor végén) általában a tartós - tehát kemény borítós - kiadást jelenti. Alapvetően semmilyen tartalmi különbség nincs egy T-s és egy nem T-s tankönyv között. A T-s (tehát tartós) tankönyvek általában drágábbak.

A Mozaik - Carthographia Kiadónál is lehet találkozni T-s jelzettel. Ennél a kiadónál ennek a jelzetnek alapvetően nincsen jelentősége, viszont mindenképpen érdemes figyelni az U-s jelzettre (pl. MS-1780U), mert ez jelenti az új kiadást és itt már tapasztalhatóak tartalmi eltérések (egyes esetekben megjelenésbeli - borítókép - eltérések is).

A tankönyv kódok/raktári számok rendkívül fontosak a tankönyv azonosításához, amennyiben lehetséges, a tankönyv címe mellett, ennek az információnak is legyen birtokában (az Ön számárá szükséges tankönyv biztos beazonosításához).

Tankönyv címre - ebben az esetben sokszor érdemes beírni a tankönyv sorozat címét is (pl. Műszaki kiadó esetében: Gondolkodni jó!)

Fontos megjegyzés a kereső használatához:

Készletünk folyamatosan változik és bővül, amennyiben esetlegesen mégsem talál egy tankönyvet sem kód, sem cím sem semmilyen más kulcsszó alapján, kérjük írja meg nekünk a tankönyvkódját az alábbi e-mail címre: info@geniusztankonyv.hu és visszajelzünk Önnek, hogy van-e ilyen tankönyvünk raktáron, illetve ha jelen pillanatban nincs, be tudjuk-e szerezni.

A legtöbb tankönyvünkhöz tartozik kép is (borítókép), ám ezek csak illusztrációk, előfordulhat, hogy egy adott tankönyv borítóképe a termék feltöltése, legutóbbi frissítése óta megváltozott (természetesen, folyamtosan igyekszünk maximálisan naprakészen tartani ezen képeket), ezért jelezni szeretnénk, hogy minden esetben a tankönyv kódja, illetve a tankönyv címe az irányadó (tehát, ezek egyezése a legfontosabb az Ön által keresett tankönyvvel)!